• Hodina ANJ u tretiakov 😊👂😊

          • Naši tretiaci mali možnosť spoznať kultúru a školský systém v USA. Hosťkou na hodine ANJ bola jedna mama našej žiačky, ktorá dlhé roky žila v Atlante, štát Georgia. Beseda o tom, ako sa tam študuje, aké športy tam majú, akým spôsobom sa organizuje vyučovanie  v škole a mimo nej, nás  inšpirovalo k podobným pozitívnym zmenám v našej triede. Hneď sme si vyskúšali prácu v skupinách a prezentáciu svojich prác zameraných na spájanie slov. Bolo to veľmi zábavné vnímať, ako sa mohla spojiť napríklad mucha s maslom a vytvoriť slovo motýľ (butter + fly = butterfly). Najviac  však našich tretiakov zaujal systém stravovania v jedálňach (každodenný široký výber jedál) ako aj  školské rovnošaty.  Žiaci ocenili aj to, že tam do školy stačí jedna kniha na všetky predmety. Ktovie, možno o pár rokov to bude aj na Slovensku podobne 😊

          • NEW GENERATION CHALLENGE 🏀🏆🥇

          • V piatok, 17.6.2022 sa vybraní žiaci našich hokejových tried zúčastnili streetballového podujatia NEW GENERATION CHALLENGE v areáli ZŠ Martinská v Žiline. Snažili sa všetci, avšak najviac sa darilo našim najstarším - žiakom 9.S, ktorí sa v základnej skupine umiestnili na 1. mieste (už to bol šok..), potom postúpili do štvrťfinále, do semifinále a nakoniec obsadili 4. miesto. V sprievodných individuálnych súťažiach zručnosti sa v streľbe trestných hodov umiestnil Robo Kašša na 1. mieste. Všetkým reprezentantom našej školy a klubu MSHKM ŽILINA patrí za piatkové výkony veľké poďakovanie a pochvala. Rovnako by som rád vyzdvihol snahu a perfektnú prácu organizátorov podujatia. Radi sme našou účasťou podporili boj proti zákernej chorobe. 

          • 4.C - ROČNÍKOVÉ PROJEKTY 🍎⛔💧🌳🍞

          • Naši štvrtáci si vyskúšali, aké je to vpracovať ročníkový projekt. Na výber mali z piatich tém:

            1.  OD PÚČIKA PO JABĹČKO 🍎
            2.  ODPAD ⛔
            3.  KOLOBEH VODY 💧
            4.  STROM - VEĽKÝ PANELÁK 🌳
            5. OD ZRNIEČKA PO CHLEBÍK 🍞

            Žiaci pracovali v skupinách - učili sa spolupracovať. Informácie k danej téme spracovali v power pointe - práca s PC. Vytvorili k téme výrobok alebo video - rozvoj kreativity. Prezentácia svojej práce pred rodičmi, spolužiakmi a pani učiteľkami - sebaprezentácia.

          • Matematický klokan (1.stupeň) – vyhodnotenie 🎲🏅🏆🏅🎲

          • Tento školský rok sa do súťaže Matematický klokan zapojilo rekordných 77 žiakov 1. – 4. ročníka. S neľahkými matematickými úlohami si najlepšie poradili a diplom úspešného riešiteľa získali: Nela Schrameková, Daniel Kholodnyak, Anna Lalinská a Adam Kurek z 1. A, Michal Zrník z 1. B, Eva Akantisová z 2. A, Tomáš Ťažký z 3. B, Richard Farkašovský a Laura Schreiberová z 3. C.  Darčeky a odmeny všetkých riešiteľov veľmi potešili. Blahoželáme!

          • Tanečný úspech našich žiačok 🥇🥈🥉🏆💃

          • V dňoch 10.-12.06.2022 sa uskutočnila tanečná súťaž UNLIMITED Dance Cup v Leviciach, kde súťažili aj naše žiačky. Lili Gregušová z 5.B obsadila krásne 1. miesto 🥇- Duo - spolu s Emou Kopčanovou zo 6.A, 2. miesto 🥈 obsadila Lili v sólo tanci a 3. miesto 🥉 získala Lili so skupinou v Dance. Dievčatá, krásny úspech, srdečne blahoželáme! ☺️

          • Človeče nehnevaj sa 🎁🎲😍🎲🎁

          • Žiaci 6.-9. ročníka v rámci projektového vyučovania na hodinách techniky pomohli vytvoriť novú oddychovú zónu na našej škole.🎲🎲 Nachádza sa na 1. poschodí a je určená primárne pre žiakov 1. stupňa ZŠ. 🎲​​​​​​​🎲​​​​​​​Polep hracej plochy financovalo občianske združenie rodičov a priateľov školy.

             

          • Projekt Účet z bufetu 💰💰💰

          • V mesiaci máj si žiaci 3. a 4. ročníka posvietili na svoje výdavky zo školského bufetu alebo na svoje výdavky celkovo. Počas 1 týždňa si zaznamenávali, čo všetko si kúpili a koľko eur na to minuli. Na konci týždňa si napokon vypracovali sporiaci plán. A niektorým žiakom sa podarilo svoj vysnívaný produkt z nasporených peňazí aj kúpiť.💰💰💰💰💰💰

          • KONCOROČNÝ VÝLET HABAKUKY – Donovaly : 1. A, 3.A, 3.B, 3.C.

          • Dňa 3.júna sa žiaci štyroch tried vybrali na potulky do originálnej rozprávkovej dedinky Habakuky na Donovaloch. Po 1, 5 hodinovej ceste autobusom prišli do ríše rozprávok, ktoré napísal Pavol Dobšinský. Absolvovali dve divadelné predstavenia rozprávok, ktoré žiakov zaujali. Nakoniec ich čakal kvíz, v ktorom súťažili aj s inými žiakmi. Kvíz úspešne vyhrali, čomu sa veľmi radovali 😁😁😁. Žiaci sa vyšantili   na detskom ihrisku, kde liezli po lane. Nezabudli preskúmať aj originálne domčeky. Nakoniec  zjedli obed a šťastne sa vrátili domov. Bolo krásne slnečné počasie a výlet sa žiakom veľmi páčil.

          • Sadenie jahôd 🍓🍓🍓

          • Žiaci z 3. A  počas pracovného vyučovania  v školskej záhrade pohrabali lístie  a spoločne vysadili jahody. Najskôr vypleli burinu a potom posadili jahody, ktoré poliali.  Tešia sa na úrodu.🍓🍓🍓

          • Koncoročný výlet 1.C, 2.A a 2.B 👟🌞🦉

          • Záverečnou odmenou za celoročnú snahu bývajú každoročne koncoročné výlety. V stredu 1. 6. 2022 sa naši žiaci 1.C, 2.A a 2.B vybrali spoznávať prírodné krásy a ponorili sa do rozprávkovej fantázie. Po asi hodinovej ceste MHD a vlaku sme navštívili rozprávkový les v Nezbudskej Lúčke pri Žiline 👟🌞🦉 a kochali sa krásou. Slniečko 🌞 nás potešilo pri príchode do lesa, kde sme obdivovali rozprávkové bytosti a prekrásnu prírodu. Unavení kráčaním sme sa presunuli na futbalové ihrisko a na záver sme sa vlakom vrátili naspäť do Žiliny. Už teraz sa tešíme, čo nás bude čakať na podobnej akcii budúci školský rok.

          • Školské výlety 2. stupňa ☀🥾🎒

          • Počas týždňa 30.05. - 03.06.2022 sa žiaci 2. stupňa zúčastňovali výletov. Navštívili hrad Strečno, zoogickú záhradu v Bratislave, splavovali na Orave v Párnici, videli Oravský hrad, plavili sa loďou na Slanický ostrov, opekali v Lesoparku, "turistikovali" na Stránik, navštívili laser arénu v Žiline, videli pamiatky Banskej Bystrice. Počasie prialo všetkým triedam, odniesli si kopec zážitkov a suvenírov.