• ÚHRADA STRAVNÉHO NA MESIAC SEPTEMBER 2022

          •  

             

                                                      🍗🧀🍖🍳🥓

               Stravné na mesiac september treba uhradiť do 25.8.2022 – do uvedeného termínu musí byť stravné pripísané na účet stravníka, alebo odovzdané potvrdenie o úhrade!!! Inak nebude dieťa prihlásené na stravu!

            ​​​​​​​

             

            PREDPIS PLATBY NA MESIAC SEPTEMBER:

            Pre Materskú školu sa začína variť od 5.9.2022 (19 prac. dní)

            Pre Základnú školu sa začína variť od 6.9.2022 (18 prac. dní)

             

            MATERSKÁ ŠKOLA Bajzová/Bánová deti:  20 x 1,69 = 33,80 €

            ZÁKLADNÁ ŠKOLA – žiaci 1. – 4. ročník: 18 x 1,36 = 24,48 €

            ZÁKLADNÁ ŠKOLA – žiaci 5. – 9. ročník: 18 x 1,45 = 26,10 €

            DOSPELÝCH STRAVNÍKOV :            18 dní x 1,41€ = 25,38€

             

             

            Deti MŠ alebo žiaci ZŠ poberatelia dotácie podľa osobitného právneho predpisu*) Zálohová platba 30,00 €

            Štátna dotácia na stravovanie pre deti, ktoré spĺňajú podmienky nároku na ňu a majú vybavené všetky potrebné dokumentácie o nároku, je vo výške                  1,30 €/1deň

            !!!  Všetci títo stravníci s nárokom na dotáciu však doplácajú zvyšok do sumy hodnoty stravného na každý deň !!!!!!!!! a to:

            Materská škola doplatok: 0,39€/1deň

            ZÁKLADNÁ ŠKOLA – žiaci 1. – 4. ročník: 0,06€/1deň

            ZÁKLADNÁ ŠKOLA – žiaci 5. – 9. ročník: 0,15€/1deň

            + podmienkou nároku na priznanie dotácie je, že dieťa sa musí zúčastniť vyučovacieho procesu a odobrať jedlo. V prípade, že nepríde do zariadenia a nie je odhlásené zo stravy, musí uhradiť plnú sumu za stravu!!!!!!!!!!!!

            *) Zákon č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov

             

            ÚHRADA prevodom na účet:

            Číslo účtu: SK05 5600 0000 0003 0372 3003

            Variabilný symbol: evidenčné číslo stravníka

            Správa pre prijímateľa: priezvisko a meno dieťaťa, názov školy/škôlky, ktorú dieťa navštevuje, trieda ZŠ - napr. Mrkvička Jozef, 1.A (PROSÍM NEUVÁDZAŤ INÉ ÚDAJE)

            ÚHRADA poštovou poukážkou:

            Zákonný zástupca vypíše poštovú poukážku podľa vyššie uvedeného prepočtu na mesiac september s údajmi dieťaťa pre správne priradenie platby.

             

            Upozornenie !!!

             Od septembra budú na stravovanie prihlásení len stravníci, ktorí majú odovzdaný ZÁPISNÝ LÍSTOK STRAVNÍKA stravovanie na školský rok 2022/2023 a na účte stravníka bude pripísaná suma vo výške predpisu stravného na mesiac september!!!

            Zápisný lístok stravníka na školský rok 2022/2023 nájdete na stiahnutie na web stránke školy https://zsjavorku.edupage.org/   a odovzdať osobne (vchod od MHD zastávky) , mailom alebo poštou vedúcej ŠJ.

            Tel.kontakt ŠJ -  0904 991 905, 0901 702 803  v čase:

            JÚL:                 do 15.7.2022      7:00 – 10:00

            AUGUST:       1.8. – 4.8.2022      7.00 – 10:00

                                    od 18.8.2022       7:00 – 10:00

            ZL môžete poslať oskenovaný alebo odfotený mobilom na e-mail: jedalen@zsjavorku.sk

             

            Zapisny_listok_sk.r._2022-2023.docx​​​​​​​

          • Dotácia na stravovanie od 01.07.2022 - informácie pre rodičov

          • Od 1. júla 2022 vstupuje do platnosti zákon č. 232/2022 Z. z. o financovaní voľného času dieťaťa a o zmene a doplnení zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, ktorým sa upravujú podmienky na získanie dotácie na stravovanie.

            Dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej „dotácia na stravovanie“) možno získať na:

            1. dieťa, ktoré navštevuje materskú školu alebo základnú školu a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima

             

            Ak ste poberateľom dávky v hmotnej núdzi alebo žijete v domácnosti, ktorej príjem je na hranici životného minima – po prepočítaní príjmu na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny (ďalej „ÚPSVaR“) môžete poberať dotáciu na stravu (prepočítať príjem domácnosti  je potrebné ísť od 11.07.2022, aby Vám dotácia na stravovanie mohla byť priznaná na I. polrok šk. roka 2022/2023). Skutočnosť, že ste poberateľov dávky v hmotnej núdzi alebo príjem vašej domácnosti je na hranici životného minima, oznámite ZŠ telefonický na čísle 0901 716 676 v termíne od 11.7.2022 do 15.7.2022 p. Šugárovej, ekonómke ZŠ.

            Ak sa zamestnáte, oznámite túto skutočnosť ZŠ  p. Šugárovej, ekonómke ZŠ - v tomto prípade môžete poberať dotáciu na stravu do skončenia školského polroka, v ktorom ste poberali dávku v hmotnej núdzi alebo váš príjem bol najviac vo výške životného minima. Následne bude dotácia zrušená.

            Ak sa počas roka dostanete do situácie, kedy začnete poberať dávku v hmotnej núdzi alebo príjem vašej domácnosti bude najviac vo výške životného minima, oznámite túto skutočnosť ZŠ p. Šugárovej, ekonómke ZŠ, prípadne triednemu učiteľovi a po potvrdení z ÚPSVaR-u, bude mať vaše dieťa nárok na dotáciu na stravovanie.

             

            2. dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy alebo základnú školu a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti na základe podpísaného čestného vyhlásenia

             

            Dotáciu na stravovanie na základe čestného vyhlásenia o nepoberaní daňového bonusu môžu získať len predškoláci a žiaci ZŠ.

            Deti, ktoré nedovŕšili 15 rokov veku nie je možné súbežné poberanie daňového bonusu a dotácie na stravovanie.

            Ak nepoberáte daňový bonus (nepracujete), vypíšete čestné vyhlásenie o nepoberaní daňového bonusu, na základe ktorého Vám bude priznaná dotácia na stravu. Čestné vyhlásenie prinesiete do školy v termíne od 11.7.2022 – do 15.7.2022- p. Šugárovej, ekonómke ZŠ, alebo poštou na adresu ZŠ do 30.7.2022 (viď príloha).

            Ak sa zamestnáte a vznikne Vám nárok na daňový bonus, túto skutočnosť urýchlene oznámite v školskej jedálni, triednemu učiteľovi alebo p. ekonómke ZŠ, ktorý zruší poberanie dotácie na stravovanie a stravu v školskej jedálni si budete platiť.

            Ak počas roka stratíte nárok na daňový bonus, túto skutočnosť oznámite p. Šugárovej  ekonómke ZŠ,  vedúcej školskej jedálni  p. Trháčovej na základe čestného vyhlásenia bude vaše dieťa poberať dotáciu na stravu.

            Deti, ktoré dovŕšili 15 rokov veku – je možné súbežné poberanie daňového bonusu a dotácie na stravovanie od nasledujúceho mesiaca, v ktorom dieťa dovŕšilo 15 rokov.

            Ak vaše dieťa dovŕšilo 15 rokov pred 31.08.2022oznámite ZŠ, prípadne v školskej jedálni , že máte záujem o stravovanie s využitím dotácie.

            Ak vaše dieťa dovŕši 15 rokov počas školského roka – v mesiaci, v ktorom má dieťa narodeniny oznámite ZŠ, prípadne v školskej jedálni (ak sa doteraz vaše dieťa nestravovalo), že máte záujem poberať dotáciu na stravu a od nasledujúceho mesiaca mu bude poskytnutá.

             

             Druhy daňových bonusov od 01.07.2022 (po splnení podmienok):

            • Na dieťa, ktoré ešte nedovŕšilo 15 rokov veku vo výške 70,00 €
            • Na dieťa, ktoré dovŕšilo 15 rokov veku  vo výške 40,00 €

            Upozornenie: Pre rodičov detí, ktoré nedovŕšili 15 rokov veku a pracujú, je výhodnejšie poberať daňový bonus, ktorý má vyššiu  hodnotu ako dotácia na stravovanie. Ak pracujete, uistite sa, že poberáte daňový bonus - stravu v školskej jedálni si budete platiť.

            Dotácia na stravovanie sa poskytuje vo výške 1,30 € za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania a odobralo obed.

            Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia a formulár na posúdenie príjmu bude k dispozícii na stránke školy, prípadne v kancelárii ekonómky ZŠ.

            V prípade akýchkoľvek nejasností komunikujte so školou, aby sa predišlo zbytočným nedorozumeniam a komplikáciám.

            Formular_na_posudenie_prijmu.docx

            cestne_vyhlasenie_od_01_07_2022.docx

            Informacia_k_dotaciam_na_stravu-zmeny.docx

            Formular_na_posudenie_prijmu_UA-SK.docx

            CV_-_Ukrajina_prelozene_a_doplnene.docx

          • Preplatky stravného 🍗🧀🍖🍳🥓

          • Stravníci školskej jedálne môžu požiadať o vrátenie preplatku stravného vyplnením a doručením žiadosti na adresu školskej jedálne. 🍗🧀🍖🍳🥓

            Žiaci, ktorí si nepožiadajú o vyplatenie preplatku tak sa im preplatok automaticky prenesie do nového školského roka. 

            Preplatky a žiadosť o vyplatenie sa týka hlavne žiakov končiacich ročníkov.

                                                                                                                                                  Vratenie_preplatku_SJ.docx

          • Divadelné predstavenie 🎭🎪🎭

          • Vo štvrtok 23.júna sa v priestoroch školskej jedálne uskutočnilo divadelné predstavenie pre rodičov. Bola to repríza hudobno-pohybového pásma pri príležitosti 60.výročia založenia našej školy. 🎭🎪🎭

            Účinkovali  samí „profíci“. Boli tam žiaci 3.C, divadelníci z krúžku DDRAK, tanečník Svaťo Gamayunov, spevák Jaro Labuda a najmladší druháčik Matejko Matušek.

            My sme sa super zabavili, rodičia mali zážitok a vy si môžete pozrieť aspoň pár fotografií.

            Dodatočne chceme poďakovať rodičom za pomoc s kostýmami a kulisami. Technicky nás zastrešoval náš hlavný IT manager – Peťo, bez ktorého by to nebolo ono. 

             

             Tešíme sa nabudúce 😊