• Šarkan letí, pozerajte... 🪁🪁🪁

          • Opäť k nám zavítala pestrofarebná jeseň a k nej neodmysliteľne patrí aj púšťanie 🪁🪁🪁 šarkanov 🪁🪁🪁. Naše deti sa každoročne tešia na túto činnosť a ani tento rok nezaháľali a školský dvor zaplnili svojimi nádhernými šarkanmi . Aj keď povieval iba slabý vetrík, šarkany s rôznymi rozprávkovými bytosťami lietali vysoko v povetrí. Všetci sa snažili svojich šarkanov udržať vo vzduchu čo najdlhšie a samozrejme aj najvyššie. Ukázali svoje zručnosti a schopnosti pri púšťaní svojich šarkanov a vychutnávali si túto typickú jesennú zábavu.

          • Divadelné predstavenie Zlaté kura 🐣🐤🐥

          • 9. novembra sa žiaci prvých a druhých ročníkov obohatili o krásne divadelné predstavenie s názvom Zlaté 🐥 kura. Spoločne sa s hercami poučili z príbehu, v ktorom zvieratá ukazovali správanie a konanie ľudí. Pri sledovaní zaujímavého deju si deti vychutnali nielen zábavu, ale aj pomoc pri dotváraní celého príbehu.

            Ďakujeme za spestrenie dňa ! 🐣🐤🐥

          • Cesta do neznáma 🚗🏰🚗

          • Dňa 8.11. 2023 sa žiaci tretích a štvrtých ročníkov zúčastnili výchovného koncertu 🚗 "Cesta do neznáma". 🚗

            Program sa zábavnou formou snažil deti odtiahnuť od nástrah dnešnej internetovej doby formou poznávania krásnych miest a histórie Slovenska 🏔🗻. Počas koncertu sme navštívili významné miesta našej histórie, videli sme krásne prírodné scenérie. 🏔🏰🗻

             

          • Beseda so spisovateľkou Martou Pažickou ✒️ 📖

          • 13. novembra prijali naši prváci pozvanie Krajskej knižnice v Žiline na vzácne stretnutie so spisovateľkou Martou Pažickou. Najprv sa s ňou zoznámili čítaním jej knihy Príbehy babky bylinkárky, no na mieste zistili, že umenie je prienikom mnohých svetov a že pani spisovateľka je zároveň úžasnou hudobníčkou, ktorá ich vtiahne do deja nie len slovom, ale i živou hudbou, spevom, pohybom, divadlom a kulisami. Zážitkovým učením sa prvák v malej chvíli stáva tvorcom, ktorý vníma svet všetkými zmyslami ako celok, ktorému dávajú zmysel malé detaily. 

            Ďakujeme za krásny umelecký zážitok!  

          • iBobor 💻

          • V priebehu minulého týždňa sa uskutočnila informatická súťaž iBobor, kde nás za 2. stupeň reprezentovalo 36 žiakov v 3 kategóriách.

            Úspešní riešitelia:

            Kategória Bobrik: Zina Kamenská (5.A), Nela Rurová (5.A), Emma Kotuláčová (5.A), Laura Schreiberová (5.A), Hana Jůnová (5.B), Tobias Konušík (5.S), Martin Pirošík (5.S).

            Kategória Benjamin: Michal Potočiar (6.S), Patrik Schreiber (7.A), Anna Dragúňová (7.A), Alex Čelko (7.A), Roman Kontšek (7.B).

            Kategória Kadet: Dávid Melo (8.S), Nina Zamišková (9.A), Eliška Štepánková (9.B), Samuel Chlebík (9.B), Nataša Juríková (9.B), Filip Kothaj (9.S).

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme 🍀💻

          • Beh 17.novembra 🏃‍♀🏃‍♂🏃

          • Výborna reprezentácia našich žiakov v cezpoľnom behu. Najlepšie z našich žiakov sa darilo Jakubovi Záchenskemu (8.A), ktorý skončil na 1. mieste z neuveriteľných 109 pretekárov. Ďalej výborné reprezentovali školu žiaci: Borošinec Peter a Emma Prievozníková (9.A), Nella Brezániová a Rebeka Mikuličková (8.B).

          • TECH 6. ročník 🔧🔨🛠⛏🪓

          • Žiaci 6. ročníkov sa zahrali na projektantov a následných konštruktérov stolových spoločenských hier. Stolný futbal, hlavolamy v podobe bludiska, trezora, mini skatepark či mini bowlingu. Aj toto sú práce našich žiakov. ☺️

          • Drevené hudobné nástroje 🎻🎼🎻

          • Nestáva sa často, že nás v škole navštívi odborník akému široko-ďaleko páru niet. Avšak počas dvoch októbrových dní (23. a 27.10) prišiel pán Jozef Šuška. Bol to skromný mladý muž, ale ako sme neskôr zistili,  jeho  zručnosti vysoko prevyšovali nenápadný zovňajšok. On sám dokáže vyrobiť najrozličnejšie drevené hudobné nástroje. 🎻🎼🎻 Takto zhotovil niekoľko historických prenosných organov, rapkáčov rôznych typov, píšťal a dokonca aj  obrovskú trombitu. Ako to dokázal? Aj my sme sa ho spýtali. A vraj mu na to stačil len jediný obrázok zo stredoveku. Podľa neho si zhotovil technický nákres a potom skúšal a skúšal. A ono to vyšlo!

            Dokonca vie na daných výrobkoch aj hrať. Takže v sebe ukrýva organistu, organára a ešte aj speváka. Hráva totiž v kostole v Divine. Zvesť o tomto mladom talente sa doniesol až k najvyššej hlave Slovenskej republiky,  s ktorou sa stretol na oficiálnej návšteve v bratislavskom hrade.

             A túto česť mali aj naši žiaci z 1.A,B,C  triedy a potom aj  z 2.B, 2.D, 3.A, 3.C a 4.A triedy, ktorí  sa osobne porozprávali s multiinštrumentálnym pánom. Spoločne sa zoznámili s procesom výroby, s názvoslovím. Dokonca si aj spoločne zaspievali a zahrali na daných nástrojoch. Bola to jedinečná skúsenosť.  Ďakujeme!