• Prváci v Krajskej knižnici

          • 7. apríla navštívili žiaci 1. A Krajskú knižnicu v Žiline. Návšteva tohto čarovného miesta (pre mnohých celkom prvá) sa niesla v slávnostnom duchu. Deti sa najskôr zoznámili s knihomoľom - škorcom Calvinom a riešili rôzne čitateľské úlohy. Potom zložili slávnostný sľub, sama kráľovná detských kníh každého pasovala za čitateľa a odovzdala mu čitateľský preukaz. Na záver si deti pozreli oddelenie detskej literatúry a prelistovali zopár knižiek, ktoré im padli do oka. Veríme, že sa do knižnice budú všetci radi a často vracať.

          • Úspech nášho žiaka

          • Cez víkend sa na karate sústredení, kde bolo 50 žiakov, umiestnil náš žiak 5.A triedy Jožko Lalinský na peknom prvom mieste. Srdečne blahoželáme a tešíme sa z tak krásneho športového úspechu :)

          • Prvoaprílový HOAX

          • Prvý apríl je dňom žartov. Tento rok sme si aj my učitelia "vystrelili" zo žiakov. Ráno si našli žiaci 2. stupňa v učebniach plagát s informáciou, že veľkonočné prázdniny začínajú o deň skôr, teda už 13.4.2022. Na vyučovacej hodine slovenského jazyka si spoločne túto správu s učiteľmi analyzovali a zistili, že ide o hoax, teda nepravdivú informáciu. Veríme, že sa žiaci poučili a "nenaletia" každej lákavej informácii, ktorú si prečítajú. Lebo tento raz to bol len prvoaprílový žart učiteľov, ale v budúcnosti to môže byť nepravdivá informácia, ktorá môže mať negatívne následky, ak jej niekto uverí.

            P.S. NEZABUDNITE, skutočný termín veľkonočných prázdnin je 14.4. - 19.4.2022!

          • Marec - mesiac knihy  

          • Marec - mesiac knihy sme na našej škole oslávili rôznymi čitateľskými aktivitami.  

            Žiaci 2.A si priniesli z domu svoje vlastné knihy. Potrénovali nielen plynulé čítanie a čítanie s porozumením, ale spoznali aj mená rôznych autorov. Najviac ich zaujali texty o zvieratkách  - O psíčkovi a mačičke, Máša a medveď, Opica Škorica, Leví kráľ, Zuzanka a jej kamaráti či Guľko Bombuľka a mnohé iné. Mali ste vidieť ich žiarivé očká!

             Podobne aj naši tretiaci, ktorí mali akciu Čítanie cez prestávky. Počas prestávky si vzali knihu a v tichosti sa ponorili do sveta fantázie. Nesmela chýbať teplá deka, vankúš či obľúbený plyšák. Na konci vyučovania  museli vedieť porozprávať obsah  knihy, vyhľadať meno ilustrátora či názov vydavateľstva.  Za odmenu si k čítaniu uvarili teplé kakao.

             Žiaci všetkých tretích tried (3.A, 3.B, 3.C) sa zúčastnili zaujímavej besedy v Krajskej knižnici v Žiline. Témou bola tvorba známej slovenskej autorky Gabriely Futovej. Niektorí sa tam zahrali na moderátorov a predčítavali texty ostatným spolužiakom. Zoznámili sa s nezbednými deťmi, ktoré chceli dať svoju mamičku do polepšovne. Ešteže to bolo len v knihe a nie v skutočnosti!

            Mnohí žiaci 1.stupňa využili akciu  Týždeň slovenských knižníc a obnovili svoje čitateľské preukazy. Podaktorí si už stihli požičať nové tituly.

            Na konci mesiaca si aktívni tretiaci v triede zorganizovali Burzu kníh. Celkovo priniesli 32 kníh, ktoré si medzi sebou vymenili. Tak dokonali putovanie jednej knihy, ktorá bola pre niekoho už nezaujímavá, no pre druhého vzácna.

          • Tvorivá trieda 3. A

          • Na hodinách výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania si žiaci spoločne s triednou učiteľkou a pani asistentkou vytvorili zaujímavé výtvarné práce. Najskôr si do papiera vyšili tupou ihlou motýľov a rakety, ktoré potom vyfarbili. Niektorí žiaci to robili prvýkrát, preto to bol pre nich zážitok. Na ďalšej hodine si vytvorili zaujímavé jarné aranžmány. S pomocou učiteľky si prilepili vajíčka o kôru, ktorú si doniesli. Do nich naaranžovali umelé kvety, ktoré dotvorili machom Spoločne si práce vystavili na chodbe v škole a tešili sa z výsledku svojej práce :-)

          • OZNAM PRE ŽIAKOV 5. a 9. ROČNÍKOV

          • Milí žiaci,

            na 3. poschodí našej školy (oproti kabinetu matematiky) sa nachádza nástenka s informáciami k testovaniu 5 a testovaniu 9 z matematiky. Máte tam k dispozícií všetky informácie ohľadom testovania.