• Koledy v ŠKD

          • Predvianočnú atmosféru v ŠKD, okrem vianočných besiedok v oddeleniach,  dotvára aj spievanie vianočných kolied pred vianočnými prázdninami. Spoločne sme si pripomenuli nadchádzajúce sviatky spievaním kolied a naši malí koledníci  zo 6. oddelenia postupne  v jednotlivých triedach  popriali všetkým deťom krásne a spokojné prežitie vianočných sviatkov.

          • Vianočná tržnica 🎄

          • 21.12. sa na našej škole uskutočnila akcia, kde sme spojili príjemné s užitočným - spolu sme sa stretli na VIANOČNEJ TRŽNICI, kde žiaci našej školy predávali vlastnoručne vyrobené výrobky  -  rôzne ozdoby,  koláčiky, vianočný punč a všakovaké pochutiny od výmyslu sveta.     Strávili sme spolu príjemný čas a predajom výrobkov získali krásnu sumu vyše 800 € . Keďže hlasovanie, kam majú peniažky poputovať, bolo veľmi tesné, rozhodli sme sa výťažok rozdeliť. Časť sumy odovzdáme pre deti do krízového centra Náruč, v ktorom poskytujú komplexnú pomoc a dočasné bezpečné útočisko pre týrané, zneužívané a zanedbávané deti a časť pôjde do útulku pre opustené zvieratká v Žiline.

            Všetkým zúčastneným výrobcom, predajcom a nakupovačom zo srdca ĎAKUJEME a prajeme šťastné, veselé a pokojné sviatky.

          • Nácvik 1. pomoci v 7.A triede 🆘

          • Názorná prezentácia v poskytovaní prvej pomoci bola pre nás žiakov užitočnou a zaujímavou skúsenosťou. Chceme vedieť reagovať a pomôcť tým, ktorí to budú od nás, laikov, potrebovať.

          • Vianočný „ Malý kuchárik“

          • Čo všetko sme už  napiekli a vytvorili? V predvianočnom období sme si upiekli slané chuťovky – slimáčiky, v adventnom  období nemohli chýbať voňavé medovníčky a tiež sme si spoločne sadli za prestretý vianočný stôl a ochutnali sviatočný koláč s parížskym krémom.

            Vianoce sú sviatky lásky, pokoja a radosti, kedy by sme mali myslieť na našich blízkych a priateľov. Nech sú pre všetkých tieto sviatky žiarivé a radostné a všetky  želania a sny sa stanú skutočnosťou.  Prajme si preto všetci navzájom len to najlepšie.

          • Pečenie oblátok v 2.B 🎄❄🎄

          • Vo štvrtok 22.12. 2022, posledný deň pred Vianočnými 🎄❄🎄 prázdninami si žiaci 2.B triedy pripomenuli vianočné tradície pečením oblátok. Niektorí odvážlivci si pečenie vyskúšali aj na vlastnej koži. Všetci si domov prinesú sladkú výslužku. 💓❣️💓

          • Školská jedáleň

          • Vážení rodičia,

            pravdepodobne ste už v médiách postrehli, že od januára nového roka t.j. s platnosťou od
            1.1.2023 nás čaká celoplošné zvyšovanie cien za stravovanie v školských zariadeniach.
            Dnes nám bolo doručené všeobecne záväzné nariadenie od zriaďovateľa mesta Žilina
            s pokynmi pre nastavenie nových cien od januára 2023.
            Preto Vás chceme dostatočne vopred informovať o týchto skutočnostiach.
            Na konci prikladáme tabuľku s novými cenami za stravu v našej školskej jedálni.

            Pre lepší prehľad ako a o koľko viac treba uhradiť od januára, Vám teraz rozpíšeme jednotlivé
            zmeny:

            Materská škola (D,Ob,O): pôvodne 1,69e / 1 deň --------------˃ (od 1.1.2023) 2,25e / 1 deň


            I. stupeň ZŠ (roč. 1-4): pôvodne 1,36e / 1 obed ---------˃ (od 1.1.2023) 1,85e / 1 obed


            II. stupeň ZŠ (roč. 5-9): pôvodne 1,45e / 1 obed ---------˃ (od 1.1.2023) 2,05e / 1 obed

            Cena zahŕňa navýšenú sumu na nákup potravín a príspevok na režijné náklady na jedlo.
            Cenu vyčíslenú na 1 odstravovaný deň si treba vždy vynásobiť počtom pracovných dní
            v nasledujúcom mesiaci.

            Rozpis_platieb_od_1.1.2023.pdf

            Zmeny_pre_deti_so_statnou_dotaciou.pdf​​​​​​​

          • Vianočné divadielko 🎭🎭🎭

          • V utorok 20.12. sa uskutočnilo Vianočné divadielko pre rodičov, v ktorom účinkovali deti z krúžku DDRAK a žiaci 4.C triedy.  Hlavná hrdinka 10-ročná Nina postupne dospeje k záveru, že Vianoce ....

            Ale nebudeme Vám  viac prezrádzať, všetko zistíte z priloženej  fotodokumentácie. Isté je, že aj lesné zvieratá si prídu na svoje a všetci budú spokojní. 😊

            Všakže  máme šikovných žiakov?

          • Starší učili mladších 🧑‍🏫 3.B 💝 6.B

          • Dňa 20.12 a 21.1 si žiaci 6.B triedy Matúš, Theo, Roman a Jakub pripravili zaujímavé aktivity pre žiakov 3.B triedy. Theo a Roman svoje aktivity využili na hodine ⛹‍♀🤸‍♀⛹‍♂🤾‍♂ TSV a Matúš s Jakubom prišli spríjemniť žiakom hodinu 💯🎲✏ MAT. Tretiaci spoznali nových kamarátov, hodiny mali veselšie a dostali od "pánov učiteľov" aj jednotky. 🥇🥇🥇

            Veľmi pekne ďakujeme chlapcom, že ukázali svoju odvahu a talent. Tiež tretiakom ďakujeme za trpezlivosť a odvahu spolupracovať so staršími žiakmi. 💞💞💞

          • VIANOČNÁ TRŽNICA ŠKD

          • Predvianočný čas v našom ŠKD si už nevieme  ani predstaviť  bez vianočnej tržnice. Aj tento rok sme ju opäť otvorili a bolo pripravené množstvo výrobkov  (pohľadnice vytvorené deťmi, rôzne vianočné ozdoby a dekorácie, a i.),  ktoré vyrobili šikovné ruky detí s pomocou pani vychovávateliek  a sú určené pre rodičov a priateľov ŠKD.

            Prípravy na vianočnú tržnicu sa u nás začínajú ešte v jeseni, kedy začíname vyrábať výrobky. V každom kúte sa lepí, strihá, maľuje, ... a deti sa už nevedia dočkať chvíle, kedy už budú v tržnici nakupovať.

            Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým, ktorí v našej tržnici nakupovali, pretože finančný zisk z predaja bude použitý na pomôcky a materiálne  vybavenie  ŠKD.

          • Exkurzia Bratislava 🥾

          • Dňa 15.12.2022 sa trieda 7.B zúčastnila exkurzie do Incheba Expo v Bratislave, kde si žiaci pozreli výstavu Cosmos Discovery. Výstava ich previedla pilotovanými letmi do vesmíru. Žiaci mali možnosť pozrieť si originálne artefakty z USA i Ruska, ktoré boli vo vesmíre, a tiež techniku využívanú na spoznávanie vesmíru. 

          • Oznam školskej jedálne

          • Vzhľadom na končiaci sa koniec kalendárneho roka oznamujeme, že z dôvodu čerpania skladových zásob ŠJ a nulovania stravného listu na konci roka, sa budú dať obedy odhlásiť aj prihlásiť na posledný týždeň (19.12.-22.12.) najneskôr do piatka 16.12.2022 do 13.30 hod.
            Po tomto termíne sa už stravníci nebudú môcť odhlásiť ani prihlásiť na obedy a stravu.
            Za pochopenie vopred ďakujeme.

          • Hudobná výchova v 8. S 🎼

          • Aj s ôsmakmi hokejistami sme si vyhodnotili pred Vianocami ich usilovnú aktívnu prácu na hodinách hudobnej výchovy. Najlepší ohlas mal Šimon Piala, ktorý nás previedol svetom vianočných kolied. Žiakov zaujal aj Dávid Daniš, ktorý nám porozprával o období baroka. V tomto období tvoril Johann Sebastian Bach a práve o ňom nám porozprával Sebastián Kadlec. Už teraz sa tešíme na ďalšie zaujímavé práce našich ôsmakov 😊

          • Úspech našej žiačky 🎾👍

          • Tento víkend sa konali halové majstrovstvá regiónov do 12.rokov, kde naša žiačka Lilien Kubalová zo 6.A triedy obsadila krasne 1.miesto vo dvojhre a 2.miesto vo štvorhre. Gratulujeme a prajeme veľa úspechov na ďaľších zápasoch 🎾👍

          • Sväté Lucie ❄🎄❄🎄❄

          • So sviatkami svätej Lucie je spojených množstvo zvykov. Žiačky 3.B pojali daný zvyk svojským spôsobom. Dievčatá boli preoblečené celé v bielom. Husími perami vymetali kúty tried, bufetu a tiež aj kúty našej riaditeľne.